7+1 Τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις οφθαλμικές αλλεργίες

Όταν λέτε ότι έχετε κάποια αλλεργία, οι περισσότεροι ίσως περιμένουν να σας ακούσουν να φτερνίζεστε. Υπάρχουν όμως και άλλες μορφές αλλεργιών, ειδικότερα της Άνοιξης, που εκδηλώνονται με δυσάρεστα συμπτώματα στους οφθαλμούς.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τα μάτια μας γίνονται συνήθως κόκκινα, υγρά και νιώθουμε έναν ελαφρύ έως έντονο κνησμό στην περιοχή. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να προλάβουμε ή αντιμετωπίσουμε τα ομολογουμένως ενοχλητικά συμπτώματα των οφθαλμικών αλλεργιών;

Συμβουλές πρόληψης από τις οφθαλμικές αλλεργίες

1)Αν γνωρίζετε ότι έχετε αλλεργίες, ειδικά οφθαλμικές, προλάβετε την περίοδο έξαρσης των συμπτωμάτων και απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρό σας για να λάβετε προληπτικά μέτρα πριν εκδηλωθούν.
2)Προστατέψτε τα μάτια σας φορώντας γυαλιά μάσκα, κάθε φορά που βρίσκεστε σ’ εξωτερικό χώρο και κυρίως αν είστε στη φύση.
3)Φροντίστε να καθαρίζετε τον εσωτερικό χώρο όπου κινείστε με τη βοήθεια ενός αφυγραντήρα κι αγοράστε τα κατάλληλα φίλτρα παγίδευσης αλλεργιογόνων ουσιών για το σύστημα ψύξης- θέρμανσης που έχετε.
4)Καθαρίζετε σχολαστικά την περιοχή των ματιών, προτού πέσετε για ύπνο το βράδυ.

Συμβουλές αντιμετώπισης των οφθαλμικών αλλεργιών

5)Γνωρίστε τα αίτια που προκαλούν ή εντείνουν την αλλεργία στα μάτια σας και αποφύγετε συστηματικά τη συχνή επαφή μαζί τους.
6)Προστατέψτε τα μάτια σας τις περιόδους της άνοιξης και του καλοκαιριού, οπότε και υπάρχει έξαρση των οφθαλμικών αλλεργιών. Τον χειμώνα και το φθινόπωρο οι αλλεργίες στα μάτια προκαλούνται λιγότερο εύκολα και οφείλονται συνήθως στις συνθήκες που επικρατούν στους εσωτερικούς χώρους όπου κινείστε.
7)Μην τρίβετε τα μάτια σας, ακόμη κι αν νιώθετε έντονο κνησμό στην περιοχή. Αυτή η αντίδραση μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα και σίγουρα θα επιβραδύνει τη θεραπεία ή την καταστολή των συμπτωμάτων.
8)Χρησιμοποιείτε τεχνητά ή υποκατάστατα δακρύων, εφόσον συμβουλευθείτε τον θεράποντα ιατρό σας για το ποιο είναι το κατάλληλο για τη δική σας περίπτωση- αλλεργία. Μάλιστα αν φοράτε φακούς επαφής, τότε η συχνότητα χρήσης των δακρύων πρέπει να αυξηθεί και οι ώρες που φοράτε τους φακούς σας (όσο αυτό είναι εφικτό) να μειωθούν.

 

Share This