Προβλήματα όρασης που οφείλονται στη μεμβράνη; Αντιμετωπίζονται!

Έχετε επιωχρική μεμβράνη, επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη ή μήπως μεμβράνη ωχράς; Το Οφθαλμολογικό Ιατρείο μας συμβουλεύει για την καλύτερη αντιμετώπιση και θεραπεία του συγκεκριμένου προβλήματος, ώστε να έχετε καλύτερη όραση και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Συμβουλές από τον ειδικό για ποιοτικό έλεγχο όρασης

1) Κλείστε το καλό μάτι και ελέγξτε την όρασή σας. Το τεστ αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την ποιότητα της όρασής σας συνολικά. Μπορεί να βλέπουμε καλά αλλά αυτό να οφείλεται στο καλό μάτι και το μάτι με τη μεμβράνη να βλέπει παραμορφωμένα ή θολά.
2) Κάντε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, τομογραφία {OCT} γιατί πολλές φορές οι αλλοιώσεις που βρίσκουμε στη συγκεκριμένη εξέταση απειλούν την όρασή μας και χρειάζονται θεραπεία ή σωστή παρακολούθηση.
3) Έχετε και καταρράκτη; Πώς αντιμετωπίζουμε και τις δύο παθήσεις; Αυτό επιτυγχάνεται είτε σε μία επέμβαση είτε σε δύο διαδοχικές επεμβάσεις. Καμία προσέγγιση από τις δύο, δεν είναι λάθος. Η επιλογή εξαρτάται από τη μέθοδο, τη νοοτροπία, τις αντοχές σας και την ετοιμότητα που έχει ο θεράπων ιατρός και χειρουργός σας. Και το κόστος βέβαια.

Στην απόφαση για επέμβαση σκεφτείτε:

1) Χρειάζομαι ή θα ήθελα καλύτερη όραση; Είμαι ικανοποιημένος με αυτά που βλέπω;
2) Πώς θα είναι η όρασή μου μετά από κάποια χρόνια ;
3) Τι εξασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα όρασης για την υπόλοιπη ζωή μου;
Θα χάσω κάτι αν περιμένω;

Share This