Ειδικές Εξετάσεις- Βυθός του ματιού

Καθότι τα μάτια είναι ένα μέρος του σώματος, μπορεί να επηρεαστούν από καταστάσεις φαινομενικά άσχετες με την υγεία σας. Οφείλουμε να γνωρίζουμε για τη γενική υγεία σας και φαρμακευτικές αγωγές συμπεριλαμβανομένων μη συνταγογραφημένων φαρμάκων πριν από την εξέταση. Μια ολοκληρωμένη σειρά από ειδικές εξετάσεις που σχετίζονται με το οπίσθιο τμήμα (υαλοειδής, αμφιβληστροειδής, ωχρά κηλίδα, οπτικό νεύρο, χοριοειδής, σκληρός) είναι διαθέσιμες στην PrimeonEye. Συγκεκριμένα:

 

  • Τομογραφία Swept Source. Εξέταση Ωχράς σε μοναδική ανάλυση 2- 3μm (Η πιο πρόσφατη Τεχνολογία) OCT αγγειογραφία Ωχράς και οπτικού νεύρου (χωρίς χρωστική ουσία και χωρίς κινδύνους) για Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς (ΗΕΩ), Γλαύκωμα, Διαβητική Ωχροπάθεια, Φλεβική Απόφραξη κλπ..
  • Φλουρο-αγγειογραφία
  • Αυτοφθορισμός
  • Ανάλυση Χοριοειδούς
  • Ανάλυση Γλαυκώματος Οπτικού Νεύρου, Γαγγλιακά κύτταρα, Νευρικές Ίνες
  • Χρωματική απεικόνιση βυθού
  • Μελέτη πρώιμων σημείων νευρολογικών παθήσεων

SWEPT SOURCE DRI OCT plus TOPCON

Η εταιρεία Topcon είναι η πρώτη στον κόσμο που εισήγαγε συνδυασμένη τεχνολογία Swept Source OCT για πρόσθιο και οπίσθιο τμήμα του ματιού, με το μηχάνημα DRI OCT Triton. Ενσωματώνει υψηλής ανάλυσης πλήρες χρωματικό φάσμα και απεικονιστική μονάδα FA & FAF

Το Swept Source OCT παρέχει μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το συμβατικό OCT. Λόγω της βελτιστοποιημένης σάρωσης φωτός σε μεγαλύτερα μήκη κύματος (1,050nm), η διείσδυση στα βαθύτερα στρώματα του ματιού είναι πολύ καλύτερη. Επιπλέον, αυτό το φώς σάρωσης διαπερνά καλύτερα μέσω καταρράκτη, αιμορραγίες, αιμοφόρα αγγεία και τον σκληρό χιτώνα.Η ταχύτερη σάρωση παγκοσμίως με 100,000 A-Scans το δευτερόλεπτο.

Η σχεδόν διπλάσια ταχύτητα σάρωσης σε σύγκριση με το Topcon SD OCT, αποφέρει πολύ περισσότερες σαρώσεις για μια εικόνα B-scan, που συνοδεύονται από υποστηρικτικές φωτογραφικές πληροφορίες για τη βέλτιστη απόδοση και ποιότητα της διάγνωσης.

Η υψηλή διείσδυση φωτός με το Swept Source μπορεί εύκολα και καθαρά να διακρίνει βαθιές επιστρώσεις του οφθαλμού όπως χοριοειδή και σκληρο. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του Swept Source είναι η δυνατότητα με μια σάρωση να διακρίνει το υαλοειδές και χοριοειδή. Έτσι εκμηδενίζεται ο χρόνος που μέχρι πρότινος απαιτούνταν για ξεχωριστές σαρώσεις. Το μηχάνημα Topcon DRI OCT Triton ενισχύει την απεικόνιση των εξωτερικών δομών του αμφιβληστροειδούς και τις βαθιές παθολογίες. Ανιχνεύει αυτόματα 7 όρια μεταξύ άλλων την επαφή χοριοειδούς-σκληροειδούς. Η Β-σάρωση των 12mm καλύπτει τη περιοχή ωχράς και τον οπτικό δίσκο. Μέσω πολυχρωματικής επιλογής λειτουργίας το Topcon DRI OCT Triton παρέχει μια ζωντανή, μη μυδριατική απεικόνιση ενώ χρησιμοποιεί ένα πολύ χαμηλής έντασης φλας. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό είναι το τέλειο εργαλείο εντοπισμού σαρώσεων μέσα στο μάτι με τη πατέντα TOPCON’s Pinpoint RegistrationTM.

Το DRI OCT Triton Plus διαθέτει ένα μεγάλο εύρος επιλογών διάγνωσης, πολλαπλές λειτουργίες χρήσης, Φλουρο-αγγειογραφία (FA) και Αυτοφθορισμό (FAF) για περαιτέρω διαγνωστικές δυνατότητες.

Είναι η πρώτη φορά που όλα αυτά τα στοιχεία και οι εφαρμογές παρέχονται με επιτυχία από ένα μηχάνημα Swept Source OCT.

ULTRASOUND b-SCAN
EZ SCAN SONOMED

Πρόσθετες εξετάσεις μπορεί να απαιτηθούν με βάση τις μετρήσεις των προηγούμενων δοκιμών για την επιβεβαίωση ή διάψευση πιθανών προβλημάτων, να διευκρινίσουν αβέβαια ευρήματα ή να παρέχουν μια βαθύτερη αξιολόγηση. Η ψηφιακή τεκμηρίωση του πρόσθιου μέρους ή/και του οπισθίου των οφθαλμών μπορεί να είναι απαραίτητη εάν υπάρχουν ασθένειες ή διαταραχές που πρέπει να εξεταστούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία για σύγκριση αποτελεσμάτων.

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης, θα αποτιμήσουμε και αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα των δοκιμών για να καθοριστεί η διάγνωση και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο θεραπείας. Θα συζητήσουμε κάθε φύσης οφθαλμικά προβλήματα υγείας και όρασης έχουμε διαγνώσει και θα σας εξηγήσουμε τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδείκνυται η παραπομπή για διαβούλευση με συνάδελφο οφθαλμολόγο, για να αποκτήσετε και δεύτερη γνώμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ραντεβού και συμβουλές από τους ειδικούς.

Επικοινωνια

Θέλετε Συμβουλές και τη βοήθεια ειδικού;

Share This