Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Η Ομάδα μας

Ι.Π. ΘΕΟΧΑΡΗΣ

O ιατρός Ιωάννης Π. Θεοχάρης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1994. Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην Οφθαλμολογία στην κλινική του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα. Εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Uppsala στη Σουηδία ως κλινικός διευθυντής για 7 έτη. Τη περίοδο 2008-2013 διετέλεσε διευθυντής του τμήματος αμφιβληστροειδούς του οφθαλμολογικού κέντρου SvetiVid στο Βελιγράδι – Σερβία

Οφθαλμική Επέμβαση · Οφθαλμολογία

ΔΡ. Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ

Η Δρ. Αναστασία Αλεξανδρίδου είναι αριστούχος απόφοιτη της Ιατρικής Σχολης του Πανεπιστήμιου της Μπολόνιας της Ιταλίας. Επίσης, είναι κάτοχος Διδακτορικής Διατριβής του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την παθοφυσιολογική μελέτη των παθήσεων της ωχράς. Η Δρ. Αναστασία Αλεξανδρίδου ιδιωτεύει στην Αθήνα ως γενικός Οφθαλμίατρος.

Οφθαλμολογία

Ι.Π. ΘΕΟΧΑΡΗΣ

O ιατρός Ιωάννης Π. Θεοχάρης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1994. Μετά από διετή στρατιωτική θητεία ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην Οφθαλμολογία στην κλινική του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα.

Ήδη από τα χρόνια της ειδικότητας του απέκτησε σημαντική εμπειρία ως κύριος χειρουργός στις επεμβάσεις του οπισθίου ημιμορίου (υαλοειδές, αμφιβληστροειδής, ωχρά) και υπήρξε από τους πρώτους ειδικευόμενους στην Ελλάδα που πραγματοποίησαν την επέμβαση καταρράκτη (φακοθρυψία) με αναισθησία με σταγόνες.

Παράλληλα, πραγματοποίησε fellowship στην παθολογία του αμφιβληστροειδούς και της ωχράς και στην υπερηχογραφία του οφθαλμικού βολβού στους Vitreous-Macula-Retina Consultants της Νέας Υόρκης υπό την επίβλεψη των παγκοσμίου φήμης οφθαλμιάτρων καθηγητών L.A. Yannuzzi και Y.Fisher.

Αποτέλεσμα αυτών, ήταν η έμμισθη πρόσληψη του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Uppsala στη Σουηδία ως κλινικός διευθυντής το 2002 και η ταχύτατη προαγωγή του μέσα σε ένα χρόνο σε Διευθυντή Τμήματος (ανώτατη βαθμίδα κλινικού γιατρού στο σύστημα υγείας της Σουηδίας).

Ο κ. Ι.Π. Θεοχάρης εργάστηκε στη Σουηδία για 7 έτη. Τη περίοδο 2008-2013 διετέλεσε διευθυντής του τμήματος αμφιβληστροειδούς του οφθαλμολογικού κέντρου SvetiVid στο Βελιγράδι – Σερβία, πραγματοποιώντας προηγμένες και καινοτόμες επεμβάσεις.

Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος σε μεγάλο ιδιωτικό ιατρικό όμιλο στην Αθήνα.

Συμμετέχει ως εκπαιδευτής μαθημάτων και δίνει διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια. Είναι πρωτοπόρος:

  • στην ελάχιστα επεμβατική 25g και 23g υαλοειδεκτομή χωρίς ράμματα στην Ευρώπη από το 2003, πραγματοποιώντας πρώτος παγκοσμίως την υαλοειδεκτομή χωρίς ενέσεις και χωρίς ράμματα το 2004
  • στη χειρουργική σε διαβητικούς ασθενείς στην Ελλάδα με την en block αμφίχειρη τεχνική
  • στις παθήσεις της ωχράς διευρύνοντας τις διαγνωστικές τεχνικές και θεραπευτικές μεθόδους όπως η πραγματοποίηση για πρώτη φορά της 3D-OCT guided φωτοδυναμικής θεραπείας το 2008

Ο κος Θεοχάρης είναι επιστημονικός αξιολογητής (reviewer) άρθρων προς δημοσίευση σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και μιλά την αγγλική και σουηδική γλώσσα.

Δρ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ

Η Δρ. Αναστασία Αλεξανδρίδου είναι αριστούχος απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Μπολόνιας της Ιταλίας.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στην Β’ Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα και κατόπιν εξειδικεύτηκε στην μικροχειρουργική του Καταρράκτη, στη Διαθλαστική Χειρουργική καθώς και στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Uppsala της Σουηδίας.

Η Δρ. Αναστασία Αλεξανδρίδου εργάσθηκε για τρία χρόνια στο Πανεπιστημιακό Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο Bascom Palmer Eye Institute των Η.Π.Α. στον τομέα της βασικής έρευνας του τμήματος.

Είναι συγγραφέας σημαντικού αριθμού πρωτοτύπων ερευνητικών εργασιών δημοσιευμένων σε ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει παρουσιάσει εργασίες σε πολλά Διεθνή και Ελληνικά Οφθαλμολογικά Συνέδρια. Το ερευνητικό της έργο αφορά κυρίως τη μελέτη παθήσεων του αμφιβληστροειδούς και πιο συγκεκριμένα την ηλιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Επίσης, είναι κάτοχος Διδακτορικής Διατριβής του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την παθοφυσιολογική μελέτη των παθήσεων της ωχράς.

Η Δρ. Αναστασία Αλεξανδρίδου ιδιωτεύει στην Αθήνα ως γενικός Οφθαλμίατρος και ασχολείται με τη χειρουργική του καταρράκτη, την εφαρμογή σύγχρονων θεραπειών του αμφιβληστροειδούς καθώς και τη Διαθλαστική Χειρουργική με Laser. Μιλα Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Επικοινωνια

Θέλετε Συμβουλές και τη βοήθεια ειδικού;

Share This