Επεμβάσεις ωχράς κηλίδας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Οι περισσότερες από τις οφθαλμικές παθήσεις μπορούν να προληφθούν με τον κατάλληλο έλεγχο και τις θεραπείες. Σε πολλές περιπτώσεις όμως οφείλουμε να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα, όπως είναι η επέμβαση. Η ωχρά χειρουργείται! Οι επεμβάσεις ωχράς κηλίδας αποτελούν ένα σύνηθες φαινόμενο, ειδικά από μία ηλικία και μετά και μπορούν να δώσουν καλύτερη όραση στην συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών.

Ας ενημερωθούμε κατάλληλα…

Πότε είναι απαραίτητο το χειρουργείο ωχράς κηλίδας;
Τα χειρουργεία ωχράς κηλίδας αφορούν μεμβράνες ωχράς και οπές ωχράς αλλά και άλλες εκφυλιστικές παθήσεις. Αυτά δεν θεραπεύονται με ενδοβόλβιες ενέσεις μόνο όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση μας παίζει η όραση και η τομογραφία της ωχράς. Η νέα τεχνολογία τομογραφίας (OCT) που διαθέτουμε στο Primeoneye και που πραγματοποιούμε άμεσα όταν χρειάζεται, χωρίς καθυστέρηση και ταλαιπωρία, μας οπλίζει με τις σωστές πληροφορίες.

Η εξειδίκευση της primeoneye:
Τα χειρουργεία του ιατρείου μας πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένες κλινικές με τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό. Φροντίζουμε να χειρουργούμε πάντα με τις νεότερες μεθόδους και να τις εξελίσσουμε. Τα ποσοστά της επιτυχίας μας υπερβαίνουν το 95% πολλά χρόνια τώρα έχοντας φέρει στην Ελλάδα προηγμένες τεχνικές αμφίχειρης χειρουργικής, συνδυασμένα χειρουργεία χωρίς ράμματα και με ελάχιστη αναισθησία μεταξύ άλλων.

Σε τι συχνότητα συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά;
Είναι αρκετά συχνά. Πολλοί ασθενείς όμως δεν χειρουργούνται εγκαίρως κι αφήνουν τις παθήσεις να προκαλούν μόνιμες βλάβες. Χρειάζεται οι πολίτες να ενημερώνονται περισσότερο γι αυτό και κάποιες προκαταλήψεις να ξεπεραστούν.
Έχουμε χειρουργήσει πλέον χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από απλές περιπτώσεις μέχρι και επιλεγμένες, όπως σε συνδυασμό με οιδήματα της ωχράς, αποκολλήσεις, διαβήτη και ηλικιακή εκφύλιση της ωχρός εφαρμόζοντας συγχρόνως θεραπείες υαλοειδεκτομής με ενδοβόλβιες ενέσεις αλλά και καταρράκτη.

Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να μας κάνουν να κλείσουμε ραντεβού με το γιατρό μας;
Τα συμπτώματα είναι συνήθως πτώση της όρασης που δε διορθώνεται με γυαλιά, παραμόρφωση των εικόνων, σκιές και μικρά μαύρα στίγματα στην κεντρική όρασή μας. Ειναι σημαντικο ο καθενας να ελεγχει καπου καπου την οραση στο κάθε μάτι ξεχωριστά. Σε κάθε περίπτωση, μη μένετε με την απορία και ρωτήστε τον οφθαλμίατρό σας!

Share This