ΠΕΡΙ ΟΡΑΣΕΩΣ…

Σε κάποιες, παλαιότερες, εποχές, όταν το όνομα και ό, τι αυτό έκρυβε πίσω του είχε κάποιο νόημα στη ζωή μας, ίσχυε το “καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα”. Σήμερα, όμως που όλα αυτά θεωρούνται από πολλούςξεπερασμένα, υπάρχει επιπλέον και η ανάγκηνα έχουμε τα μάτια μας ανοικτά για να αντιλαμβανόμαστε όλα ταπερίεργα που συμβαίνουν γύρω μας.

Πρέπει λοιπόν να φροντίζουμε την όρασή μας. Γιατί τελικά είναι η μόνη αίσθηση, που όταν χαθεί δεν αντικαθίσταται ούτε με ακουστικά ούτε με μπαστούνια ούτε με τίποτα άλλο. Μέχρι σήμερα μόνο ο Χριστός έκανε τυφλούς να βλέπουν και από τότε έχουν περάσει κάπου 2.000 χρόνια.

Είναι επίσης γνωστό ότι σε θέματα υγείας και πολύ περισσότερο της όρασης η πρόληψη έχει καλύτερα αποτελέσματα από τη θεραπεία. Επιτακτική επομένως προκύπτει η ανάγκη της πρόληψης και μάλιστα σε συνδυασμό με τη θεραπεία και ομολογώ ότι σ’ αυτό στάθηκα τυχερός. Γιατί και στην επιλογή του γιατρού σημαντικό ρόλο παίζει, πέραν των άλλων, η τύχη. Έχοντας προβλήματα όρασης προερχόμενα από τον διαβήτη, εμπιστεύθηκα το δίδυμο Θεοχάρη-Αλεξανδρίδου και δεν το μετάνιωσα. Με τις γνώσεις και εμπειρίες τους, με συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις στο χώρο, με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, με προληπτική αγωγή και επεμβατικές θεραπείεςκαι, πάνω απ’ όλα, με εξειδικευμένο για κάθε περίπτωση ενδιαφέρον κατάφεραν να διατηρούν την όρασή μου σε πολύ καλά επίπεδα. Αποδεικνύουν έτσι πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, που αντιλαμβάνονται την επιστήμη τους ως λειτούργημα και λειτουργούν ανάλογα και όχι ως στυγνοί επαγγελματίες.

Δεκέμβρης 2016
Δ.Π.

Share This