Details

Χρήσιμες πληροφορίες

Συμβουλή: Η υγιεινή διατροφή και η μετριοπαθής δραστηριότητα είναι επίσης πολύ σημαντικά. Πολεμήστε την αρτηριοσκλήρυνση! Είναι ο μεγαλύτερος εκφυλιστικός παράγοντας.

Οι θεραπείες για την εκφύλιση της ωχράς έχουν να κάνουν και με την απομάκρυνση των παραγόντων κινδύνου όπως είναι η αφαίρεση των διεγερτικών ουσιών από τη διατροφή σας, (η καφεΐνη, τα ενεργειακά ποτά, τα στεροειδή ή το κάπνισμα) και με τη βελτίωση του τρόπου ζωή σας με περισσότερο ύπνο και μείωση του άγχους. Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες μπορούν να μειώσουν την επίδραση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας σε κάποιους ανθρώπους.

Μία μεγάλη επιστημονική μελέτη βρήκε πως τα άτομα με πιθανότητες ν’ αναπτύξουν προχωρημένα στάδια εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μείωσαν τον κίνδυνο γύρω στο 25 % κάνοντας μία θεραπεία με υψηλή δόση βιταμίνης C, βιταμίνης Ε, και με λουτείνη-ζεαξανθίνη. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε πως τα συμπληρώματα βιταμινών βοηθούν την θεραπεία, αλλά δεν θα επαναφέρουν την όραση που ίσως να έχετε ήδη χάση από τον εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Εντούτοις, συγκεκριμένες ποσότητες αυτών των συμπληρωμάτων παίζουν σημαντικό ρόλο στο να βοηθούν κάποια άτομα υψηλού κινδύνου να διατηρήσουν την όρασή τους. Μιλήστε με τον οφθαλμίατρό σας για να αποφασίσει αν ανήκετε στην ομάδα υψηλού κινδύνου για προχωρημένο στάδιο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και για να μάθετε αν συνιστάται να πάρετε συμπληρώματα.

Share This