ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ

Τι είναι η Μυωπία;

Εάν έχετε μυωπία βλέπετε καθαρά σε κοντινή απόσταση, αλλά τα μακρινά αντικείμενα είναι θολά. Η μυωπία προκαλείται επειδή ο βολβός του ματιού είναι πολύ μακρύς.Όσο μεγαλύτερη μυωπία έχετε η όραση σας γίνεται αντίστοιχα πιο θολή.

Τι είναι η Υπερμετρωπία;

Εάν έχετε υπερμετρωπία, βλέπετε μακρυά καθαρά αλλά τα κοντινά θολά, ιδιαίτερα όταν ο μυς της προσαρμογής είναι κουρασμένος. Η υπερμετρωπία συμβαίνει όταν ο βολβός του ματιού είναι πολύ μικρός για να εστιαστούν καθαρά οι ακτίνες φωτός στον αμφιβληστροειδή.

Τι είναι ο Αστιγματισμός;

Εάν έχετε αστιγματισμό, η επιφάνεια του ματιού (κερατοειδής) δεν είναι εντελώς σφαιρικός αλλά περισσότερο ελλειπτικός πράγμα που δεν επιτρέπει καθαρή εστίαση του ματιού. Ο κερατοειδής είναι πολύ σημαντικός στο να βοηθά το μάτι να εστιάζει ακτίνες φωτός στον αμφιβληστροειδή. Ο αστιγματισμός σπανίως εμφανίζεται μόνος καθώς συνήθως συνοδεύεται από μυωπία ή υπερμετρωπία.

Τι είναι η Πρεσβυωπία;

Εάν έχετε πρεσβυωπία, έχετε χάσει με τη πάροδο του χρόνου τη δυνατότητα να εστιάσετε σε κοντινά αντικείμενα. Τα περισσότερα άτομα στις ηλικίες μεταξύ 40 και 50 ετών συνειδητοποιούν για πρώτη φορά ότι δε μπορούν να διαβάσουν κοντά. Τα γράμματα του βιβλίου είναι ‘πολύ μικρά’ ή πρέπει να κρατήσετε την εφημερίδα σε απόσταση προκειμένου να δείτε καθαρά. Παράλληλα, συνεχίζεται να διατηρείτε τη δυνατότητα να εστιάζετε κανονικά σε αντικείμενα που είναι μακριά.

Οι παραπάνω διαθλαστικές ανωμαλίες μπορούν να διορθωθούν εάν με κατάλληλες μεθόδους εστιάσουμε το είδωλο του αντικειμένου πάνω στον αμφιβληστροειδή. Αυτό επιτυγχάνεται είτε προσθέτοντας φακούς όπως γυαλιά, φακοί επαφής, είτε αλλάζοντας τη σύσταση των ιστών των φυσικών φακών του ματιού που είναι ο κερατοειδής και ο κρυσταλλοειδής φακός, όπως γίνεται με τις επεμβάσεις laser και τη διαθλαστική χειρουργική του φακού.

Ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος διόρθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών;

 Όπως σε όλες τις επιλογές στη ζωή μας υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για κάθε μέθοδο διόρθωσης των διαθλαστικών ανωμαλιών. Αυτά ζυγίζονται προσεκτικά από τον ιατρό και τον ασθενή, σε σχέση με τις συνθήκες της κάθε περίπτωσης. Οι επεμβάσεις για μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό θεωρούνται ασφαλείς επεμβάσεις με χαμηλό ποσοστό επιπλοκών και δυσάρεστων εξελίξεων για τον ασθενή.

Η διαθλαστική χειρουργική βρίσκεται σε άριστο επίπεδο στη χώρα μας και συνήθως η ενημέρωση του ασθενούς είναι επαρκής

Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ραντεβού και συμβουλές από τους ειδικούς.

 

 

Θέλετε Συμβουλές και τη βοήθεια ειδικού;

Share This